La veritable confessió de Charlotte Doyle

Dissabte, 9 de setembre de 2017

 charlottedoyle

 

La Charlotte Doyle és una senyoreta de 13 anys d'una família adinerada que l'envien a passar el curs acadèmic a Anglaterra, a l'Escola Barrington per Noies Brillants, on ha d'adquirir tots els coneixements per ser una noia exemplar i una bona esposa. El llibre narra la tornada de Charlotte, a casa, a bord d'un vaixell amb els seus baguls plens de roba ben plegada, llibres i guants de seda. Ben aviat la Charlotte descobreix que l'embarquen en un vaixell, el Falcó Marí, sense cabina i amb una tripulació de mariners maldestres. Ella que s'havia imaginat una travessia idíl·lica a coberta, de tardes de lectura, de sobte es troba amb un tripulació que prepara un assalt al capità.

La travessa a alta mar fa que Charlotte perdi la innocència per entrar al món dels adults, descobreix que l'amable capità Jaggery potser no ho és tan com sembla, i ben aviat s'alinearà al costat de la tripulació. Narrat en primera persona, com si fos un quadern de bitàcola, Charlotte narra les experiències dalt del vaixell, les lluites entre la tripulació, la duresa de fer-se valorar, al 1832, amb una força i ritme que fa que no puguis deixar de llegir-lo. Charlotte serà acusada d'assassinat i haurà de demostrar la seva innocència. La veu té el to dels clàssics d'aventures però aquest cop protagonitzat per una nena, que malgrat culminar la travessa i tornar a les comoditats d'una casa amb jardí, llençols nets i roba de senyoreta, ara aspira a prendre partit en la seva vida i decidir com viure-la. La travessa ensenya a Charlotte a sobreviure a alta mar, a fer nusos i enfilar-se pel pal major però també paraules com amistat i el sentit de la justícia.

"No hi ha gaires noies de tretze anys acusades d'assassinat dutes a judici i declarades culpables. Jo en vaig ser una. I la meva història encara té prou valor per ser explicada, tot i haver passat força anys enrere."

Una novel·la ideal a partir dels 12 anys per joves aventurers que inicien una nova etapa i veuen com el seu cos canvia.

Amb La Charlotte Doyle estrenem nova etapa al club de lectura juvenil amb la Lara Reyes al capdavant, segur que serà una gran aventura, ens hi acompanyeu?

 

Traduïda per Lluís-Anton Baulenas

ll·lustració de la coberta de Riki Blanco

Editat per Bambú